MERSİN / YENİŞEHİR - Değirmençay Ortaokulu

Değirmençay Ortaokulu

Değirmençay Mahallesi İstiklal Caddesi No10 Yenişehir/MERSİN
Vizyon
Öğrencilerimizin zeka düzeyleri kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlamak ve teknolojinin en son teknikleriyle yenilikçi toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.
Misyon
Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen, bilimsel metotlarla eğitilmiş , çağdaş düşünce yapısına sahip,yaratıcı, bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullar tam not alarak sertifikasını almıştır. Badminton müsabakalarında il üçüncülüğü kazanmıştır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2017
Klima ve soba ile okulumuz ısıtılmaktadır.
Yabancı Dil
Okulumuz öğrencileri İngilizce ve Seçmeli İngilizce dersleri ile dil öğrenimlerine devam etmektedir.
Okulumuza ulaşım belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.
Uzunkaş Mahallesinden okulumuza 11 öğrenci taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yerleşim yerimiz belde iken değişen büyükşehir yasası ile mahalle olarak değişmiştir.
Okulumuz Yenişehir Kaymakamlığına 20 km, İl merkezine 17 km uzaklıktadır.
30 öğrencimiz bulunmaktadır
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Okulumuz öğrencileri badminton ve masa tenisi sporlarına yoğun ilgi duymaktadır. Beden Eğitimi derslerinde farklı fiziksel etkinlikler yapılmaktadır.
Okulumuzda her yıl Tübitak 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
e-Twinning Avrupa Kalite etiketi ve 2021-2022 e-Twinning Okulu sertifikalarımız bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Ka1 düzeyinde proje başvuru yapılmıştır; ayrıca Ka2 proje ortaklığımız bulunmaktadır.